suzanne@ogenblikkenterug.nl

Het idee is ontstaan toen we de fotoboeken van mijn vader doorbladerde. Een mooie geschiedenis. Dozen vol. Ik besloot er één fotoboek van te maken met daarin alle belangrijk momenten uit zijn leven.

Waarom? Iedereen heeft een geschiedenis. Deze geschiedenis is vaak vastgelegd in vele fotoboeken. Het zijn er vaak te veel om even te kijken hoe het vroeger was of om te laten zien aan je (klein)kinderen. 

Het ogenblikken-boek is dan de oplossing. Eén fotoboek, met daarin de beelden van een heel leven. Het boek kan ook gemaakt worden over een dierbare die er niet meer is. Je erft een grote stapel fotoboeken, soms dozen vol, die je natuurlijk een keertje inkijkt maar daarna misschien op zolder belanden. Maak daar één boek van, dan kijk je dit af en toe in om de geschiedenis her te beleven.

Ervaring leert dat het selecteren van alle foto's voor in het ogenblikken-boek een mooie en leuke belevenis is. Je doorloopt het leven van je vader, moeder of een ander belangrijk persoon uit je leven. Wanneer je het levensboek maakt na het overliijden van een dierbare kan het ook helpen in de rouwverwerking van deze gebeurtenis.

Ogen blikken terug helpt je bij het creëeren van overzicht binnen al die losse foto's. Juist deze stap kan als een lastige en tijdrovende klus worden ervaren. Met hulp van ogen blikken terug kost het aanzienlijk minder tijd en krijg je een tool om makkelijk te sorteren.

Doordat we een digitaal bestand maken, heeft u uw foto's voor altijd in bezit en kunnen ze niet vergaan in die doos die op zolder staat.

 

 


In mijn portfolio vind je voorbeelden van het ogenblikken-boek.